Criptopedia

Ce sunt așa zisele CryptoGems?

De catre Criptopedia - 20 iun 2022

Este întotdeauna interesant când afli povestea unui trader care a investit câteva mii de dolari într-o moneda de care nu auzise nimeni și a reușit să facă milioane de dolari. Așa este și povestea a doi frați din New York care au investit aproximativ 7,900 USD în SHIBA INU (SHIB), o moneda creata cu scopul de a concura Dogecoin (DOGE), iar rezultatul investiției lor s-a transformat în nu mai puțin de 9 milioane de dolari. Ireal, nu-i așa?

Cazul celor doi nu este singular, astfel că, întrebarile care ne frământă pe toți sunt legate de ce sunt mai exact aceste altcoinuri numite ”gems” și cum le putem găsi printre miile de criptomonede apărute în piață?

Ce sunt aceste așa-zise ”gems” în crypto?
Pe scurt, crypto-gems sunt acele criptomonede/tokeni mult subevaluate și ieșite din atenția publicului, aflate la un preț de pornire foarte mic (sub 1 cent), dar care au un potențial de livrare a unor profituri uriașe.


Cum le putem găsi?
De obicei, recunoașterea unui crypto-gem poate fi destul de înșelătoare, dar sunt anumite caracteristici pe care trebuie să le urmărim atunci când suntem în căutarea lor:

1. Volumul.
Intra pe exchange-urile precum Uniswap sau Pancakeswap și sortează monedele după volumul cel mai mare.

2. Capitalizarea de piață
În termeni simpli, capitalizarea de piață reprezintă prețul unei monede înmulțit fie cu numărul monedelor aflate în circulație sau cu numărul total de monede, astfel încât să putem evalua moneda la prețul actual și la momentul unde vă putea ajunge când toate monedele vor fi puse în circulație. Cu cât numărul total al monedelor este mai mic, cu atât șansele de creștere mare într-un timp mai scurt sunt mai mari.

3. Numărul deținătorilor monedei.
Având în vedere tehnologia blockchain pe care sunt create toate monedele, poți observa numărul deținătorilor și numărul portofelelor create, respectiv numărul total de monede deținut de fiecare portofel în parte. Astfel că, în cazul în care majoritatea monedelor sunt deținute doar de câteva portofele, este evident că prețul acesteia poate fi manipulat cu ușurință.

4. Informează-te de pe rețele de socializare.Twitter și Telegram, de exemplu, te pot ajuta să observi sentimentul oamenilor (de preferat să cauți părerea unor persoane cu o buna reputație în domeniu) legat de tokenul/moneda găsită de tine. Citește despre echipa din spatele proiectului, de istoricul activităților lor în tehnologia blockain, de potențialul de viitor al proiectului în care vrei să investești.


Ce riscuri implica și la ce fii atent?
Întotdeauna trebuie să fii informat foarte bine, de preferat din mai multe surse, despre proiectul în care vrei să fii parte, dar mai ales să fii atent la următoarele aspecte:
1. Promisiuni prea mari.
Daca echipa transmite că tokenul vă avea până la 50x sau chiar 100x într-o săptămână niciodată să nu crezi orbește. De obicei, prețul se pompează special pentru a atrage popularite proiectului, dar mai ales pentru a atrage persoane noi dispuse să învestească, astfel încât cei care sunt parte deja din proiect își poată retrage banii odată ce moneda a ajuns la un preț ridicat.
2. Echipa fondatoare este inactivă pe rețele de socializare.
Comunitatea de investitori sau posibili investitori are întotdeauna nevoie de actualizări legate de evoluția proiectului, de posibile parteneriate create, astfel că, în cazul în care aceste actualizări lipsesc, trebuie să iți pui un mare semn de întrebare.
3. Tokenomics este un termen în cripto folosit de obicei pentru a descrie studiul criptomonedelor. Acesta include întrebări legate de modul în care se face distribuția monedelor, cazuri de utilizare a acestora, numărul de monede care urmează să fie puse în circulație, precum și numărul total de monede aflat în piață. Monedele cu o tokonomie nepusa la punct sunt mai puțin apreciate, și de obicei, au fondatori care dețin o cantitate considerabilă de monede pentru a putea manipula prețul.

Articole similare

USDT vs. USDC vs. BUSD: Care sunt diferențele dintre ele?
Educație

USDT vs. USDC vs. BUSD: Care sunt diferențele dintre ele?

Stablecoins sunt criptomonede a căror valoare este legată de un activ stabil, în general monede de tip fiat. Tether (USDT), USD Coin (USDC) și Binance USD (BUSD) sunt cele mai populare trei monede stabile.

Ce este un stablecoin (monedă stabilă)?
Educație

Ce este un stablecoin (monedă stabilă)?

Introducere a monedelor virtuale stabile (stablecoins). Motivele stabilității prețului. Cele mai populare stablecoins. Mecanismele de funcționare și care sunt riscurile acestei clase de monede virtuale?

Simplu explicat: Ce este un airdrop?
Educație

Simplu explicat: Ce este un airdrop?

Airdropul este una dintre strategiile principale de marketing, având scopul de a atrage noi investitori. Aceasta reprezintă o distribuție a unei criptomonede, de obicei gratuită, către un număr mai mare de portofele.

Ce sunt mixerele de crypto și cum funcționează?
Educație

Ce sunt mixerele de crypto și cum funcționează?

Mixerele de criptomonede le permit comercianților să rescrie istoria criptografiei lor prin construirea unui blockchain personalizat utilizând o varietate de monede digitale. Sunt aceste crypto mixere legale?

Simplu explicat: Ce este un ICO?
Educație

Simplu explicat: Ce este un ICO?

ICO este acronimul pentru Oferta Inițială a Monedei, o strângere de fonduri nereglementată în piața de criptomonede. Piața ICO-urilor este de asemenea comparată cu Oferta Publică Inițială cunoscută în piața tradițională.

Ce este Pancake Swap și cum funcționează?
Educație

Ce este Pancake Swap și cum funcționează?

Pancake Swap reprezintă un exchange descentralizat care rulează pe blockchain-ul creat de către Binance, cunoscut sub numele de Binance Smart Chain. Pancake Swap e definit ca fiind un protocol DeFi.