Criptopedia

Ce este un criptosnapshot și ce utilitate are?

De catre Criptopedia - 24 aug 2022

Pentru a înțelege mult mai clar ce este un snapshot și care este rolul său în industria cripto, trebuie să ne lămurim inițial asupra termenului de care foarte mulți investitori sunt entuziasmați și care există deja de ceva timp în lumea cripto si anume termenul de ,,airdrop”.


Airdrop-urile fac parte dintr-o strategie de marketing care implica distribuirea gratuită a unei noi criptomonede către diverse adrese de wallet, pentru a porni sau impulsiona succesul un proiect. Multe proiecte cripto trimit cantități mici dintr-un assetcripto recent creat, în criptowallet-urile membrilor activi din comunitatea Blockchain. Airdrop-ul poate fi gratuit sau realizat în schimbul îndeplinirii unei mici sarcini, cum ar fi share-ul unei postări pe social media, de exemplu.

În urmă cu câțiva ani, Uniswap, principalul schimb descentralizat pe Ethereum, a lansat prin airdrop 400 de jetoane UNI către portofelele active Ethereum. La cea mai mare valoare istorică, acest airdrop a devenit în valoare de 18.000 USD pentru fiecare beneficiar!
În ceea ce privește snapshot-urile, acestea sunt esențiale pentru astfel de cadouri și suntem siguri că doriți să știțimai multe despre ele.


Ce este un snapshot?
În mod tradițional, termenul snapshot se referă la capacitatea de a înregistra starea unui sistem computerizat sau a unui dispozitiv de stocare la un anumit moment în timp. În criptomonede, un snapshot descrie adesea actul de înregistrare a stării unui blockchain pe o anumită înălțime de bloc.
Următoarele detalii pot fi extrase din aceste snapshot-uri:

  • Starea generală a blockchain-ului
  • Solduri și jetoane de portofel individuale deținute, inclusiv NFT
  • Detaliile tranzacției pentru toate jetoanele și NFT-urile
  • Metadatele NFT

 

Un snapshot oferă toate informațiile despre portofelul dvs., cu excepția cheilor private. Deși acest lucru ar putea suna înfricoșător, acesta este exact modul în care informațiile sunt prezentate chiar și în rețelele blockchain live și pot fi utilizate în diferite scopuri.

Realizarea unui snapshot este comparabilă cu realizarea unei fotografii. O persoană fotografiază informațiile serverului său într-un anumit moment.

Ce utilizări are?
Snapshot-urile sunt utilizate în mod obișnuit în timpul evenimentelor airdrops înainte ca fiecare rundă de lansare să aibă loc. În timpul unui airdrop, jetoanele sunt distribuite pe baza soldului fiecărei adrese blockchain. În acest caz, sunt luate snapshot-uri pentru a înregistra soldul fiecărui deținător de jeton, la un anumit moment în timp (adică, înălțimea blocului). În cele mai multe cazuri, utilizatorii își pot muta fondurile după realizarea snapshot-ului, fără a le compromite eligibilitatea de a participa la acea rundă de distribuție.

Snapshot-urile sunt, de asemenea, importante în timpul hard fork-urilor blockchain, deoarece marchează înălțimea blocului în care va fi înregistrat lanțul principal înainte de a da naștere noului lanț. De exemplu, când a avut loc hard fork-ul Bitcoin Cash (la 1 august 2017), fiecare adresă blockchain care avea Bitcoins la blocul 478.558, avea soldul copiat pe blockchainul Bitcoin Cash. Motivul pentru aceasta este că ambele blockchain-uri împărtășesc aceleași date istorice înainte de bifurcație. De îndată ce divizarea este încheiată, fiecare rețea blockchain va funcționa independent.

Snapshot-urile sunt utile și pentru DAO, care pot impune restricții privind accesul la anumite propuneri de vot pe baza diferitelor criterii. Se așteaptă ca snapshot-urile să ajute nu numai dezvoltatorii existenți, ci și inovatorii care dezvoltă utilitățile blockchain de generație următoare.

Utilizările instantaneelor sunt încă în evoluție, iar Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum, a vorbit chiar despre NFT-uri ,,Soul-Bound” care sunt inalienabile din portofelele care le câștigă.

Articole similare

Wash Trading: Ce este și de ce este important?
Educație

Wash Trading: Ce este și de ce este important?

Wash trading definește o vânzare în care un trader vinde un activ, apoi îl răscumpără în același timp sau aproape în același timp cu vânzarea în încercarea de a influența prețul sau activitatea de tranzacționare.

Ce reprezintă programul de vesting în criptoeconomie?
Educație

Ce reprezintă programul de vesting în criptoeconomie?

Perioada de vesting pe care o găsim în tokenomics-ul unui proiect își are originile în finanțele tradiționale și se referă la planurile de pensionare și la beneficiile pe care le poate obține un angajat de la compania sa

Care este diferența între jetoane și monede în crypto?
Educație

Care este diferența între jetoane și monede în crypto?

În domeniul crypto, folosim adesea: monedă și jeton. Sau în engleză coin și token. Care este totuși diferența între ele? Monedele sunt native pe blockchain-ul lor în timp ce jetoanele iau naștere pe alte blockchain-uri.

Bitcoin vs. Litecoin vs. Ethereum
Educație

Bitcoin vs. Litecoin vs. Ethereum

În acest articol, vom explora 3 dintre cele mai importante criptomonede: Bitcoin, Litecoin și Ethereum. Vom descoperi principalele diferențe dintre ele; le vom compara din punct de vedere al scalabilității, mineritului.

Platforma de schimb criptomonede Binance
Educație

Platforma de schimb criptomonede Binance

Binance oferă o gamă largă de funcții de tranzacționare, inclusiv o selecție impresionantă de grafice ale pieței și sute de criptomonede. Poți alege Metaverse, Defi, proiecte inovatoare, launchpad, launchpool și NFT-uri.

Ce este inflația și cum afectează piața criptomonedelor?
Educație

Ce este inflația și cum afectează piața criptomonedelor?

Inflația este procesul prin care monedele își pierd valoarea în timp, ceea ce determină creșterea prețurilor bunurilor de consum. Criptomonedele sunt văzute de unii investitori ca fiind soluția pentru a evita inflația.