Acasă Exchange BTC Exchange ATM Bitcoin România prin Bitmahavi

BTC Exchange ATM Bitcoin România prin Bitmahavi

604
0
bitmahavi

Bitmahavi se dorește a fi primul exchange real, dedicat tranzacțiilor de cripto monede. Bitmahavi oferă servicii de exchange prin intermediul site-ului bitmahavi.com și servicii de preschimbare exchange al criptomonedelor în lei. Pe parcursul articolului vom urmări în principal cum decurge o retragere de bitcoin la ATM.

Cum retragem bitcoin la ATM prin Bitmahavi?

În acest moment, cei de la Bitmahavi oferă servicii de exchange prin intermediul ATM-urilor în orașele Alexandria, Constanța și București. În București avem două ATM-uri, în timp ce în Alexandria și Constanța, câte unul.

Atunci când preschimbați cripto monede la ATM Bitmahavi, puteti alege un exchange din Bitcoin sau Litecoin în Lei, cu două limite de retragere. Prima limită, care nu presupune identificarea printr-un act de identitate este rezervată sumelor de până la 3000 de lei. Dacă doriți să retrageți peste 3000 de lei, va trebui să scanați un act de identitate, care va fi verificat într-un interval de 10-30 de minute (la noi a durat apoximativ 30 de minute). După verificare veți primi mesajul „Bine ati venit la bitMAHAVI! Inregistrarea dumneavoastra este validata”

atm-bitmahavi

Dacă retrageți până în 3000 de lei nu este necesar să scanați vre-un act de identitate, dar în ambele cazuri veți primi coduri de confirmare pe telefonul mobil. Personal, mi se pare ciudat să nu te identifici, atâta timp cât la orice casă de schimb valutar, indiferent de suma pe care vrei s-o schimbi, ești nevoit să prezinți un document de identitate. Atâta timp cât faci un exchange ar trebui să ți se ceară un act de identitate.

Al doilea lucru important identificat de noi este lipsa informațiilor privind datele GDPR colectate de către Bitmahavi, fiind colectate atât date cu caracter confidențial cât și filmări video (de la bancomat).

Cum decurge o trazacție, un exchange la ATM prin Bitmahavi

Primul pas este să alegeți moneda în care veți urma să faceți tranzacția. După care alegeți dacă vreți să cumpărați bitcoin sau vreți să vindeți. Din ce am văzut noi, la momentul testării, erau disponibil pentru exchange doar BTC și Litecoin.

În al treilea pas va trebui să alegeți suma pe care vreți s-o retrageți, până la 3000 de lei și peste 3000 de lei. După ce ați ales până în 3000 de lei (în cazul nostru) va trebui să alegeți suma de Lei pe care doriți să o retrageți, veți primi contravaloarea în BTC pe care va trebui să o achitați pentru valoarea sumei în Lei cerută de dvs. și adresa BTC unde va trebui să trimiteți banii.

Atenție când scanați QR code-ul de pe bonul emis de către ATM. Este posibil să vi se adauge câteva detalii la adresa criptomonedei. Eliminați dacă este cazul restul detaliilor și lăsați adresa exactă a monedei. Trimiteți suma exact cât scrie pe bon la adresa indicată. După ce ați trimis suma de BTC sau Litecoin..etc către Bitmahavi, trebuie să așteptați confirmarea prin SMS. Veți primi mesajul Retragerea de numerar XXXXXCOD este disponibilă. Vă întoarceți la ATM și scanați codul QR de pe bon, vi se va elibera suma cerută. În medie o tranzacție durează cam 15-30 de minute.

Destul de neplăcut mi s-a părut

Costuri BTC exchange la Bitmahavi

Deși nu există un comision cerut de către Bitmahavi, există totuși o diferență de curs valutar substanțială.
Am făcut un calcul simplu și a reieșit (fără costul BTC pentru efectuarea transferului) un pret de 3,95 Lei pe USD, în condițiile în care 1 USD se vinde la casele de schimb valutar cu un preț de 4.26 la cumpărare. Diferența de curs rezultă într-un comision de 7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here