Acasă Știri Bitcoin și alte crypto monede Au dispărut Ethereum în valoare de peste 200 de milioane de dolari

Au dispărut Ethereum în valoare de peste 200 de milioane de dolari

873
0
devops199

Zvonurile spun că sunt 150 de milioane, alții spun că suma s-ar îndrepta spre 300 de milioane de dolari. În orice caz, deși scandalul este ținut ca side story și nimeni care nu a pierdut bani nu pare a fi interesat de subiect, se pare că mămăliga nu a explodat încă. Suma este una uriașă iar dacă nu se vor găsi metode urgente de a remedia situația, bug-ul din portofelul electronic Parity va fi una din pietricelele care vor duce la scufundarea Titanicului Crypto așa cum îl știm noi.

Îmi aduc aminte de începuturile internetului, de entuziasmul cu care mă conectam la un BBS, neexistând încă rețeaua internet așa cum o știm noi astăzi. Tot așa, acum resimt același entuziasm și în ce privește crypto. Am trecut de la conexiuni complicate, la cele simple, fraude si pe urma ușor ușor s-a trecut la valorificarea și reglementarea internetului. În ce privește crypto, cred că suntem în perioada de avânt a fraudelor, urmată îndeaproape de o vânătoare a celor care s-au îmbogățit pe spatele fraierilor care au cumpărat biți virtuali.

Suma cum am spus, este una ușoară și destul de greu de digerat. Sigur vor urma procese dacă nu se rezolvă nimic și probabil o mai mare atenție a celor care vor decide să-și păstreze monedele într-un portofel electronic. Bug-ul Parity Ethereum, urmat imediat de anunțul că Segwit2x a fost suspendat va impulsiona investitorii să cumpere și să păstreze monede virtuale recunoscute ca Bitcoin, Bitcoin Cash, XRP Ripple sau Neo.

Ce spune Vitalik Buterin, creatorul Ethereum despre Parity Bug

vitalik despre parity bug

Din postarea sa pe Twitter, Vitalik Butterin, creatorul Ethereum dă să se înțeleagă, că cei care optează să dezvolte softuri si alte tipuri de contracte smart pe tehnologia Ethereum, fără să se asigure că folosesc un limbaj de programare simplu și nu fac un audit amănunțit al softului vor suporta consecințele.

Ce s-a întâmplat mai exact, și cum s-au pierdut Ethereum în valoare de aproape 300 de milioane de dolari?

Se pare că un utilizator al Parity wallet, devops199 a declanșat „din greșeală” un bug în portofelul electronic parity, bug care afectează toate conturile create după data de 20 Iulie 2017. Ca rezultat al acestui bug, toate portofelele electronice/ conturile create după această dată au fost blocate… se pare definitiv, iar utilizatorii nu mai pot accesa sau transfera conținutul portofelelor electronice, conținut a cărei valoare de piață se ridică se pare la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Au trecut deja mai bine de 3 zile de la incident iar dezvolatorii de la Parity nu au găsit nici o soluție. De fapt, singura soluție ar fi un hard fork, lucru neagreat de Vitalik Butterin și de comunitatea crypto neafectată de acest incident nefericit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here