Acasă Știri Bitcoin și alte crypto monede Care sunt cryptomonedele tranzacţionate pe piaţă?

Care sunt cryptomonedele tranzacţionate pe piaţă?

703
0
crypto-monede

În era tehnologiei era inevitabilă apariţia pieţelor noi. În acest mod a apărut şi piaţa cryptomonedelor, o piaţă virtuală a tranzacţionării de monede specifice, pe principiul bursei de valori. Această nouă piaţă a fost văzută ca o oportunitate uriaşă imediat, astfel că dezvoltarea sa a fost una excepţională, devenind, în scurt timp, un subiect de interes pentru un număr foarte mare de persoane care îşi doresc să investească banii în cryptomonede cu scopul obţinerii de profit în urma tranzacţionării acestora. Piaţa cryptomonedelor a luat amploare atât la nivel internaţional, cât şi în România, unde dezvoltarea tehnologică a favorizat conectarea la platformele online de tranzacţionare de la nivel mondial.

Ce cryptomonede se tranzacţionează?

Bitcoin – este prima monedă digitală descentralizată, introdusă pe piaţa în anul 2009, odată cu lansarea pieţei cryptomonedelor. Este primul sistem de plată peer-to-peer şi, totodată, cea mai utilizată cryptomoneda. Fiind prima de acest gen, nu este deloc de mirare că bitcoin-ul este cea mai tranzitata monedă pe piaţa virtuală, un element de referinţă al pieţei cryptomonedelor. Aceste monede pot fi achiziţionate de pe pieţele de schimb, de la companii specializate sau de la alţi jucători de pe piaţă, tranzacţiile putând fi realizate pe site-uri de profil.

Plata monedelor virtuale se realizează cash, prin transfer bancar sau se poate realiza plată cu cardul bancar.

Ripple este o altă cryptomonedă, lansată în 2012 pe piaţa monedelor virtuale, ce are la bază un protocol specific, denumit, Ripple Transaction Protocol. Este specifică realizării de tranzacţii gobale sigure, fără limită de sumă, sub forma unor jetoane. Din 2017, Ripple şi-a adjudecat a treia poziţie pe piaţa cryptomonedelor, după Bitcoin şi Ethereum.

Ethereum este o cryptomoneda lansată pe piaţa în anul 2013, însă primele plăti au fost înregistrate în 2015, prin sisteme open-source inteligente ce asigură o circulaţie liberă şi sigură, fapt ce a condus la ocuparea poziţiei secunde pe piaţa cryptomonedelor, cu toate că a fost lansată la un an după Ripple.

Dash este o monedă virtuală ce funcţionează pe un sistem combinat între sistemul peer-to-peer folosit de Bitcoin, care rămâne lider de piaţă şi sistemul open source al lui Ethereum şi a fost lansată în 2015. Dash operează într-un sistem descentralizat de budgeting şi management şi a devenit cea mai valoroasă monedă de capitalizare.

PutinCoin este ultima apariţie pe piaţa cryptomonedelor, fiind lansată tot în 2015, însă cu un vector de imagine foarte puternic, respectiv liderul rus Putin. Aceasta monedă virtuală a fost proiectată în Rusia şi îşi doreşte să reuşească punerea în circulaţie a acestor monede, care nu a fost realizată încă şi deschiderea unor portofele virtuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here