Acasă Știri Bitcoin și alte crypto monede Care sunt riscurile tranzacţionării de cryptomonede?

Care sunt riscurile tranzacţionării de cryptomonede?

625
0
crypto-monede

Bitcoin, Ripple, Ethereum, Dash…sunt cryptomonede tranzacţionate pe piaţa virtuală care, deşi în unele ţări au fost interzise sunt considerate legale şi sunt impozitate asemenea oricărei activităţi ce are potenţialul de a înregistra profit sau a aduce venituri unei persoane fizice. Piaţa monedelor virtuale este una nouă, dat fiind faptul că a fost lansată în 2009, odată cu Bitcoin-ul. Cu toate că evoluţia acesteia este impresionantă, iar numărul jucătorilor este în continuă creştere, atunci când te gândeşti să investeşti în cryptomonede şi să tranzacţionezi trebuie să ai în vedere o serie de riscuri la care te expui.

Care sunt riscurile cryptomonedelor?

• Piaţa cryptomonedelor este o piaţă volatilă, specifică bursei, care poate înregistra fluctuaţii de preţ din cauza dezechilibrului dintre cerere şi ofertă. Este important să te informezi temeinic înainte de a începe tranzationarea de cryptomonede pentru a nu reacţiona cu teamă la fluctuaţiile monedelor şi a lua decizii documentate, sigure în ceea ce priveşte tranzacţiile şi investiţiile efectuate.

• Fiind o piaţă nouă, apărută în 2009, încă nu a fost reglementata legislativ, iar implicarea autorităţilor prin legiferare poate genera modificări cu privire la tranzacţionare. Este bine de ştiut, totuşi, ca monedă Bitcoin nu poate fi interzisă, ci doar reglementata sau restricţionat modul de tranzacţionare al acesteia.

• Cu toate că sistemele de tranzacţionare sunt securizate, trebuie să ţinem cont de faptul că vorbim despre o piaţă online, care este supusă unor riscuri asimilate. Hack-ingul este un risc pe care trebuie să vi-l asumaţi când decideţi să tranzacţionaţi online. Un bun hacker vă poate fura cheia privată a wallet-ului şi, odată cu aceasta, toate monedele disponibile acolo.

• Investiţia în ICO, monede virtuale ce nu au fost lansate încă, s-a dovedit a fi mai profitabilă decât cea în monedele deja existente, însă un risc specific acestui tim de investiţie este fraudă. În spatele unui ICO se pot afla echipe false, reprezentate prin conturi false de Linkedin, ce strâng banii de la investitori şi apoi dispar. Neexistând legislaţie în acest domeniu şi nefiind reglementat încă în mod specific, şansele de recuperare a pierderilor sunt, practic, inexistente. Aşadar, grijă mare la verificarea echipei care doreşte să lanseze o nouă cryptomoneda înainte de a înveşti.

• Vorbind despre monede nou- apărute, este, practic, o loterie stabilitatea şi evoluţia acestora, deoarece, dinamica acestora este foarte mare, iar poziţionarea lor pe piaţa se poate schimba major de la o zi la alta. Este dificil să faci planuri pe termen lung, prognoze sau estimări, astfel că trebuie să îţi asumi un joc activ, multă atenţie şi studiu constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here