Acasă Știri Bitcoin și alte crypto monede Cryptomonedele – ce sunt ele şi cum se folosesc?

Cryptomonedele – ce sunt ele şi cum se folosesc?

735
0
cryptomonedele

Piaţa monedelor virtuale a luat o tot mai mare amploare în ultima perioadă, astfel că mai în toate mediile de comunicare auzim despre cryptomonede. Primim telefoane de la operatori ce ne propun să investim în cryptomonede, lansând afirmaţii cu privire la câştiguri fabuloase. Înainte de a lua o astfel de decizie, este bine să ştim ce sunt cryptomonedele şi cum se folosesc acestea.

Ce sunt cryptomonedele?

Cryptomonedele sunt monede virtuale utilizate în tranzacţiile online, care sunt securizate cu ajutorul critografiei. Practic, cryptomoneda este un instrument de tranzacţii valutare, o reprezentare a unei valori economice pe piaţa vălutră. Fiind instrumente valutare foarte noi, dat fiind faptul că Bitcoin-ul, care este prima cryptomoneda apărută pe piaţă, a fost lansată abia în 2009, este cu atât mai impresionantă evoluţia acestei pieţe noi la nivel internaţional, dar şi în România. Tehnologizarea şi evoluţia rapidă a acesteia a favorizat dezvoltarea pieţei de cryptomonede, iar România a devenit foarte repede un jucător important pe această piaţă datorită conectării acesteia la sisteme de evoluţie digitală performante.

Cum se folosesc cryptomonedele?
Folosind cryptomonede, se realizează investiţii online pe platforme specializate cu scopul înregistrării de profit. Procesul tehnic este foarte complex, însă funcţionează ca baza pe principul bursei de valori şi a investiţiilor înregistrate acolo. Astfel, înainte de a cocheta cu ideea investirii de cryptomonede este necesar să te informezi în detaliu cu privire la evoluţiile acestora, sursele cele mai sigure şi cu cel mai bun preţ de unde le poţi achiziţiona, care sunt trendurile pieţei de cryptomonede şi cum trebuie să îţi calculezi şansele de a face profit.

Care sunt cele mai sigure surse de informare pentru cryptomonede?
Pentru o piaţă aşa dezvoltată, este evident că şi informaţiile sunt abundente, însă noutatea acestei pieţe nu a favorizat existenţa unui număr foarte mare de specialişti, astfel că am selectat pentru tine cele mai sigure surse de informare.

Cryptominded este un site dedicat nocivilor, care conţine informaţiile despre cryptomonede necesare oricărui începător cu privire la monedele digitale şi la tehnica de funcţionare a acestui sistem.

Cryptomaps este harta cryptomonedelor, care îţi permite să analizezi evoluţia acestora în perioade de timp alese de tine şi numărul de tranzacţii realizate în ultimele 24 de ore.

Excessive Crypto şi Criptomonede România sunt două grupuri de facebook dedicate acestei teme, unde poţi intra în comunitatea pasionaţilor şi a jucătorilor pe această nouă piaţă, te menții la curent cu noutăţile şi poţi împărtăşi păreri cu ceilalţi membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here