Criptopedia

3AC renunță la Ethereum stake-uit în valoare de 33 mil. usd

De catre Criptopedia - 16 iun 2022

Compania Three Arrows a fost fondată în 2012 de către Su Zhu, fost trader la “'Deutsche Bank” și de Kyle Davies, fost trader la “Credit Suisse”, potrivit conturilor lor de Linkedin. Acesta s-a transformat într-unul din cele mai formidabile fonduri din domeniul criptografic și, deși nu își dezvăluie activele pe care le administrează, se vehiculează că aceștia dețin active în valoare de miliarde de dolari.
Zhu a fost criticat pentru că, aparent, a exagerat cu acumularea de stETH, în timp ce firma sa încerca să reducă activele investite în acest token.
Fondul de investiții Three Arrows a schimbat în ziua de marți stETH (Staked Ethereum) în valoare de 33 de milioane de dolari pentru Ethereum (ETH) pe platforma Curve.
Mișcarea are loc în condițiile în care, în ultimele zile, prețul stETH-ului își pierde paritatea cu Ethereum, punând presiune pe traderii care folosesc tokenul DeFi ca și depozit colateral.

Three Arrows este al doilea cel mai mare deținător de stETH, care își reduce expunerea în stETH în decursul unei săptămâni, primul fiind compania Alameda Research, care a schimbat stETH în valoare de aproximativ 1.5 miliarde de dolari cu ETH. Diferența de preț dintre stETH și Ethereum (ETH) poate fi cauzată și de aceste tranzacții, care au avut loc în special pe platforma Curve.
Token-ul DeFi se tranzacționează în prezent la un preț de 1100,15 dolari, față de prețul ETH-ului, care are o valoare de 1173,96 dolari.

Compania Three Arrows încă mai deține monede stETH de care vor încerca să scape cât mai rapid. În timp ce cele 33 de milioane de dolari au fost deja răscumpărate, o sursă afirmă că această companie încă deține stETH, aproximativ egal cu valoarea de 22 de milioane de dolari într-unul din wallet-urile sale.


Potrivit unui comentator crypto: ''Compania Three Arrows a schimbat 30.000 stETH (în valoare de 33.7 milioane de dolari) în ETH acum câteva ore (pe platforma AAVE). Portofelul încă deține 19.600 stETH”.

Pe site-ul ''Etherscan'' a fost afișat contractul în care au fost schimbați cei 30.000 stETH pe ETH, în decursul zilei de 14 iunie: https://etherscan.io/tx/0xe115178f496b3d016a1cc37917ebaf3642efa30512cc67137520c3a9bbf29ce7

Dar, datele on-chain ne arată că Three Arrows a început să vândă stETH încă de luna trecută, imediat după prăbușirea stablecoin-ului UST, potrivit unui analist DeFi, în prezent transferând ETH-ul obținut în pool-urile oferite pe platformele AAVE și Lido.


Deși nu este știută expunerea totală a companiei în stETH, tranzacțiile recente sugerează faptul că firma încearcă să elimine total acest token din portofoliul lor. Aceste swap-uri de monede, împreună cu cele ale companiei Alameda, au contribuit în mare parte la criza de lichiditate de pe platforma Curve.
Aproximativ 80% din acest pool este format în prezent de către acest token, fapt ce ar putea duce la încă o scădere majoră a prețurilor.

 

Cum afectează stETH piața?

Deși stETH are un impact minor asupra prețului ETH-ului sau asupra pieței crypto în general, dacă prețul acestuia scade foarte mult, pozițiile ce au folosit stEth pentru a împrumuta ETH sunt susceptibile la lichidare. Astfel, traderii vor fi forțați să își vândă stEth, ceea ce ar duce la o presiune și mai mare asupra prețului acestuia și vânzări în panica ale Ethereum.

Articole similare

Fenomenul Shiba Inu
Proiecte crypto

Fenomenul Shiba Inu

Dogecoin nu mai este singura criptomonedă făcută în glumă. Shiba Inu vine din urmă încercând să surclaseze moneda meme Dogecoin, aceasta fiind numită și "DOGE killer" de către creatorul său.

De la cărămizi la biți: dezvăluirea viitorului imobiliarelor prin tokenizare
Educație

De la cărămizi la biți: dezvăluirea viitorului imobiliarelor prin tokenizare

Tokenizarea este un concept revoluționar care convertește activele tradiționale în tokenuri digitale folosind tehnologia blockchain.

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 13
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 13

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și performerul săptămânii ADA. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Ce este SAGA, noul proiect crypto lansat de Binance?
Proiecte crypto

Ce este SAGA, noul proiect crypto lansat de Binance?

Saga este un blockchain layer-1 dedicat dezvoltatorilor, și care oferă o arhitectură flexibilă și interoperabilitate între chain-uri prin "chainlets". Protocolul Saga este un proof-of-stake complet descentralizat.

MultiversX: Moneda digitală puternic poziționată pentru adoptarea globală
Proiecte crypto

MultiversX: Moneda digitală puternic poziționată pentru adoptarea globală

Elrond Network a făcut tranziția la MultiversX. Viziunea de a crea o nouă economie a internetului, departe de frontierele spațiului fizic, a evidențiat apariția a 3 produse noi: xPortal, xFabric, xWorlds.