Criptopedia

BTC atinge 60.000 USD datorită cererii instituționale

De catre Criptopedia - 13 mar 2021

Bitcoin a atins sâmbătă un nou maxim istoric de 60.310 USD, ieșind într-un final din zona sa de consolidare — nivelurile 56.000 - 58.000 USD. 

Creșterea recentă a prețului a venit la scurt timp după ce Michael Saylor, CEO al MicroStrategy Incorporated, a anunțat că portofoliul companiei a fost suplimentat cu 262 de unități Bitcoin, cu o valoare aproximativă de 15 milioane de dolari.

 

Cererea instituțională pentru Bitcoin în continuă creștere

Nu numai MicroStrategy a contribuit la creșterea prețului BTC. În prezent, cererea instituțională pentru Bitcoin nu a scăzut din ianuarie. Mai multe instituții din industria financiară caută, pentru clienții săi, modalități de a folosi Bitcoin drept mijloc de stocare a valorii.

Una dintre cele mai importante bănci private din SUA, Goldman Sachs, a înregistrat un flux mai mare de clienți care doresc expunerea investițiilor către Bitcoin, datorită recordurilor înregistrate în ultima vreme. După cum a afirmat directorul financiar John Walrond, banca respectă rescriticțiile impuse de SEC, încercând totodată să răspundă cererii investitorilor. Compania explorează, de asemenea, posibilitatea de a deschide un fond de investiții pe Bitcoin pentru investitorii săi.

Potrivit lui Jehan Chu, CEO al companiei comerciale Kenetic din Hong Kong, cel mai mare impuls pentru Bitcoin a venit datorită companiei chineze de tehnologie Meitu Inc. Firma a investit aproximativ 40 de milioane de dolari în Bitcoin și Ethereum, cumpărând cel puțin 15.000 Ether și 379 BTC.

Bitcoin testează bariera sonoră la 60.000 de dolari, iar investițiile instituționale continuă să crească, impulsionate acum și de această companie tehnologică din China. Chu a mai declarat:

„Mai mult, recentul episod de cumpărare a colajului digital creat de Beeple pentru suma de 70 mil. de dolari demonstrează adevărata putere a sferei crypto. Așteptați-vă la volatilitate, dar și la o atingere a valorii de 100.000 de dolari până în al treilea trimestru.”

Compania intenționează, de asemenea, să integreze tehnologia blockchain pentru a-și dezvolta afacerea. Firma a declarat că blockchain-ul este încă într-o fază incipientă. Dar, cu timpul, adoptarea criptomonedelor și blockchain-ului va deveni o parte esențială a multor companii din industria financiară.

Consiliul consideră că monedele virtuale se pot aprecia în viitor și le văd ca pe un mijloc de stocare a valorii întrucât banii, cum îi știm noi, sunt supuși unei presiuni de depreciere din cauza tipăririi masive la nivel global. 

Peste 100 de milioane de dolari în poziții lichidate

Pe măsură ce Bitcoin-ul a crescut la 60.000 de dolari, peste 100 de milioane de dolari în poziții short au fost lichidate, într-un interval foarte scurt, potrivit graficului Glassnode

100m-lichidari-short-cryptopedia

De asemnea, capitalizarea pieței Bitcoin a ajuns la 1,12 trilioane, concurând împotriva companiei Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) cu 1,38 trilioane.

Articole similare

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 18
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 18

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și moneda cu cea mai bună performanță LUNA. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Criptocronica  - Cele mai importante știri ale săptămânii 30
Știri

Criptocronica - Cele mai importante știri ale săptămânii 30

Shopify permite vânzarea de NFT-uri prin magazinele lor. ProFunds lansează primul fond mutual Bitcoin. O săptămână în care vedem cu ochiul liber adopţia criptomonedelor. Cele mai importante ştiri ale săptămânii.

Banksters: Joc unic play-to-earn bazat pe blockchain
Proiecte crypto

Banksters: Joc unic play-to-earn bazat pe blockchain

Banksters, joc unic pe blockchain care îți răsplatește abilitatea de a previziona tendințele piețelor digitale.

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 19
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 19

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și moneda cu cea mai bună performanță FIL. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Primul ETF din rețeaua Multiversx - TTG
Proiecte crypto

hot
Primul ETF din rețeaua Multiversx - TTG

Trust Trading Group, pe scurt TTG, este un proiect crypto dezvoltat pe blockchain-ul MultiversX, fiind primul proiect care ne aduce în atenție un ETF alimentat de un token, în cazul nostru TTG.