Criptopedia

Compania 3AC riscă să intre în insolvență

De catre Criptopedia - 18 iun 2022

Fondatorii Three Arrows Capital, Kyle Davies și Zhu Su, declară că iau în considerare lichidarea tuturor activelor deținute de companie și se pregătesc pentru o eventuală intrare în insolvență.


Declinul companiei a început odată cu colapsul stablecoin-ului UST și a tokenului LUNA, moment în care au pierdut peste 60 de milioane de dolari. Inițial compania a reușit să facă față pierderii, însă scăderea recentă a prețului Bitcoin și Ethereum a dus la agravarea problemelor financiare.

Odată cu scăderea valorii activelor din portofoliu, unii creditori au cerut rambursarea totală sau parțială a împrumuturilor. De asemenea, majorările ratelor dobânzii de către Federal Reserve din SUA au contribuit la înrăutățirea situației financiare a companiei.

 

Momentan compania colaborează cu mai mulți consilieri financiari și juridici în încercarea de a găsi o soluție finală atât pentru clienții companiei dar și pentru creditori. Totodată 3AC speră să poată ajunge la un acord cu creditorii săi și să obțină o amânare a plăților până ajung la o soluție. Printre creditorii companiei se numără firma ca BlockFi și Genesis.

 

Altă soluție adusă în discuție este salvarea acesteia de către altă companie.
În încercarea de a face rost de fonduri, fondul speculativ a schimbat deja majoritatea stETH în valoare de milioane de dolari în USDT sau USDC pentru a-și rambursa creditele.
Potrivit unui raport, platformele de tranzacționare FTX, Deribit și BitMex au lichidat, deja, pozițiile Three Arrows Capital în ultima săptămână.

 

Din cauza lichidărilor, compania datorează platformei BitMex peste 6 milioane de dolari. Deși fondatorii nu au avut încă nicio declarație oficială în legătură cu ultimele lichidări, purtătorii de cuvânt ai companiei au declarat că fondurile clienților sunt în siguranță.

Articole similare

Ethena Labs, lanseaza propriul token de guvernanta
Proiecte crypto

Ethena Labs, lanseaza propriul token de guvernanta

Ethena Labs - protocol de finante descentralizate construit pe reteaua Ethereum, Ethena fiind tokenul de utilitate nativ. Tokenul va conferi posesorilor dreptul de vot in luarea deciziilor de guvernanta ale protocolului.

Banksters: Joc unic play-to-earn bazat pe blockchain
Proiecte crypto

Banksters: Joc unic play-to-earn bazat pe blockchain

Banksters, joc unic pe blockchain care îți răsplatește abilitatea de a previziona tendințele piețelor digitale.

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 10
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 10

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și performerul săptămânii DOT. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Compania Three Arrows - acuzată de folosirea fondurilor clienților în scop propriu
Știri

Compania Three Arrows - acuzată de folosirea fondurilor clienților în scop propriu

Fondul de investiții, Three Arrows, este acuzat că a folosit fondurile clienților pentru a-și proteja propriilor poziții de eventualele lichidări.

BlackRock solicită autorizarea unui ETF pe Bitcoin
Știri

BlackRock solicită autorizarea unui ETF pe Bitcoin

ETF - fond de investiții tranzacționat pe o bursă, similar cu o acțiune, conceput pentru a urmări un indice de piață specific (ex S&P 500). ETF oferă investitorilor expunere la mai multe active într-un singur instrument.