Criptopedia

Conceptul de NFT ajunge în țară prin single-ul Deliei

De catre Karabet - 20 mar 2021

 

NFT — tradus token non-fungibil — este un certificat digital de autenticitate și reprezintă deținerea unui obiect unic digital care poate fi tranzacționat. Blockchain, fiind un registru digital, prezintă oportunitatea de a deține opere de artă virtuală.

Cât ai fi dispus să plătești pentru un obiect de artă care nu există în lumea reală? Pentru unii oameni, răspunsul ar fi milioane de dolari.

O pictură digitală a artistului Beeple s-a vândut cu peste 69 de milioane de dolari într-o licitație, stabilind un record pentru asemenea opere virtuale. Această oportunitate prezintă caștiguri, dar și riscuri mari.

 

Ce sunt NFT-urile?

NFT-urile sunt un activ digital, care reprezintă certificatul de autenticitate al unui obiect de artă intangibil.

Creatorii de conținut pot alege să vândă drepturile de autor unei singure persoane sau să transforme acel obiect în mai multe copii digitale autentice, creând o serie limitată.

Blockchain, în esență un registru digital poate transpune obiectele de artă digitale în rețea și astfel le poate autentifica ca unice sau dintr-o serie limitată, deși acel obiect poate fi descărcat și duplicat cu ușurință.

O operă de artă este în principal valoroasă datorită unicității sale. Deși există multe copii ale Mona Lisei, doar tabloul original are valoare. Deși asta nu se aplica în trecut la obiectele digitale, NFT-ul stă să schimbe asta.

Cum funcționează?

Deși ai crede că deținerea unui NFT asupra unui obiect de artă digital îți oferă toate drepturile asupra lui, realitatea este diferită. NFT-urile sunt foarte ușor văzute online și nimeni nu poate fi oprit din a face copii.

De aici vine întrebarea: "Deci ce primim?". În teorie, nu este nimic altceva decât dreptul de a deține și a vinde dreptul de proprietate al obiectului sau token-ul propriu-zis. 

Delia, primul artist român care lansează un NFT.

Single-ul „Racheta" va fi lansat pe data de 22 martie, aducând conceptul de Token Non-Fungibil și în Romania. Odată cu venirea pandemiei, artiștii caută noi metode de venit, iar astfel, conceptul NFT s-ar putea să se potrivească perfect la nevoile lor. Rămâne însă de văzut suma pentru care va fi achiziționat NFT-ul Deliei.

Articole similare

Creșteri spectaculoase pe token-ul SUI datorate produsului de investiții SUI Trust
Știri

Creșteri spectaculoase pe token-ul SUI datorate produsului de investiții SUI Trust

SUI a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultima zi, alimentată de lansarea produsului de investiții SUI Trust al unuia dintre cei mai mari administratori de active digitale din lume, Grayscale Investments.

Ce este BounceBit și cum funcționează?
Proiecte crypto

Ce este BounceBit și cum funcționează?

BounceBit este primul lanț nativ de restaking pentru BTC, oferind un sistem ”dual-token staking” care valorifică securitatea Bitcoinului, asigurând în același timp compatibilitate completă cu Ethereum Virtual Machine.

Bill Gates a adoptat o poziţie neutră faţă de Bitcoin
Știri

Bill Gates a adoptat o poziţie neutră faţă de Bitcoin

Viziunea fondatorului şi filantropistului Bill Gates asupra Bitcoin, într-o intervenţie telefonică, în direct, în televiziunea internaţională de ştiri CNBC.

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 18
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 18

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și moneda cu cea mai bună performanță LUNA. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Ce este Io.NET al 55-lea proiect lansat de Binance Launchpool?
Proiecte crypto

Ce este Io.NET al 55-lea proiect lansat de Binance Launchpool?

Rețeaua descentralizată Io.NET a anunțat că tokenul său nativ va fi lansat pe cea mai mare bursă de criptomonede din lume: Binance. IO poate fi farmat cu BNB și FDUSD pentru a câștiga o alocare.

Despre Polkadot — Blockchain 3.0
Proiecte crypto

HOT
Despre Polkadot — Blockchain 3.0

Tot ce trebuie să ştii despre Polkadot, unul dintre cele mai revoluţionare proiecte din ecosistemul crypto. Cum funcţionează şi care sunt elementele specifice acestui proiect?