Criptopedia

Criptocronica - Cele mai importante știri ale săptămânii 29

De catre Criptopedia - 03 aug 2021

 Goldman Sachs rezolvă ETP-uri Crypto în Europa
 Amazon dorește să angajeze un lider valutar digital
 JPMorgan devine prima mare bancă care oferă clienților retail acces la Bitcoin
 Elon Musk spune că SpaceX deține Bitcoin
 FTX Crypto Exchange Evaluat la 18 miliarde USD în runda de finanțare de 900 milioane USD
 Global X se alătură firmelor care depun cererea ETF Bitcoin cu SEC

1) Goldman Sachs rezolvă ETP-uri Crypto în Europa

Unitatea de brokeraj principală a lui Goldman Sachs compensează și decontează produsele tranzacționate la schimbul criptomonedelor pentru unii clienți din Europa. Banca a examinat chestiunea pe plan intern în timp ce privește desfășurarea acestor servicii către un număr mai mare de clienți, spun sursele. Goldman Sachs a refuzat să comenteze.Goldman Sachs și-a relansat biroul de tranzacționare a criptomonedelor. Bank of America a aprobat, de asemenea, tranzacționarea futures pe bitcoin pentru unii clienți și încheie contracte decontate în numerar. BNY Mellon a susținut o nouă platformă de tranzacționare criptografică numită Pure Digital, urmând pe urmele rivalului său State Street.Crypto ETP-urile (exchange-traded products) sunt tranzacționate la bursă, la fel ca acțiunile și ETF-urile (ETF – exchange traded fund).

Popularitatea lor este în creștere, deoarece le permite clienților să investească în criptomonede fără a fi nevoie să underlying digital assets themselves. Grupul ETC a lansat primul bitcoin ETP în Regatul Unit pe Aquis Exchange la Londra în iunie. În plus, a existat un număr mare de ETP-uri (exchange-traded products) pentru criptomonede listate pe bursa SIX din Elveția și Deutsche Boerse din Germania. Aproape jumătate din birourile de familie care fac afaceri cu Goldman Sachs doresc expunerea la criptomonede.

sursă: Coindesk

2) Amazon dorește să angajeze un lider valutar digital

Pe măsură ce gigantul comerțului electronic continuă cu planurile sale de a-și aduce sistemele de plăți în epoca criptografică, Amazon caută să folosească o „monedă digitală și un produs de tip blockchain”. Firma spune că este inspirată de creativitatea industriei criptomonede și caută cum să funcționeze pe Amazon.

Cautăun manager de produs care să-i ajute să își dezvolte moneda digitală și strategia blockchain. Au existat speculații cu privire la o monedă Amazon, anunțurile de locuri de muncă din februarie sugerând că o monedă digitală era în lucru. Firma din Seattle va lucra în grupul de acceptare și experiență a plăților.

sursă: Coindesk

3) JPMorgan devine prima mare bancă care oferă clienților retail acces la Bitcoin

JPMorgan va începe să ofere investiții în bitcoin clienților pe 19 iulie, o premieră pentru o bancă importantă din SUA. Spre deosebire de alte bănci cunoscute, JPMorgan nu ar restricționa accesul doar la cei foarte bogați. Numai tranzacțiile bitcoin solicitate de client vor fi acceptate și executate de consilierii financiari ai JPMorgan. JPMorgan a renunțat în cele din urmă după ce CEO-ul său, Jamie Dimon, a amenințat că va revoca lucrătorii care au tranzacționat bitcoin în 2017. „Nu sunt un susținător de bitcoin”, a spus Dimon, „Nu-mi pasă de bitcoin”. Cu toate acestea, Dimon și-a atenuat poziția față de BTC din Mai, când a declarat că, clienții solicită expunere.

Într-un interviu recent, Mary Callahan Erdoes, directorul de gestionare a activelor și averii JPMorgan, a declarat că, clienții băncii considerau Bitcoin ca o nouă clasă de active. Mulți dintre clienții noștri remarcă: „ Aceasta este o clasă de active în care aș vrea să investesc”, a explicat ea.Planurile JPMorgan de a oferi un fond bitcoin clienților săi privați bogați nu au fost încă actualizate. Banca este una dintre mai multe bănci mari, care nu a anunțat încă planuri de investiții în moneda virtuală. Pentru marile bănci tradiționale, oferirea clienților de opțiuni de expunere la bitcoin este o chestiune de a rămâne în afaceri. Iar JPMorgan, Wells Fargo, Morgan Stanley și Goldman Sachs cu siguranță nu vor să riște să dispară.

sursă: Nasdaq

4) Elon Musk spune că SpaceX deține Bitcoin

Elon Musk „SpaceX, Tesla și eu deținem Bitcoin”, a spus el la o conferință Bitcoin astăzi cu Jack Dorsey, CEO Twitter și compania de plăți Square, și Cathie Wood, fondatorul și CEO ARK Invest. El a m-ai spus: „Nu vindem Bitcoin, nici eu nu vând nimic personal sau nici SpaceX nu vinde Bitcoin”. Elon Musk a declarat că nu își va vinde deținerile Bitcoin. El spune: „Aș putea pompa, dar nu vând”. Producătorul de vehicule electrice a început să accepte Bitcoin ca mod de plată la sfârșitul lunii martie, dar s-a oprit în mod neașteptat în luna mai. El a spus că se datorează îngrijorărilor legate de utilizarea energiei Bitcoin.

De asemenea, Jack Dorsey spune că lucrează la un protocol descentralizat de socializare numit Bluesky. Proiectul este „abia la început”, a spus Dorsey într-o postare pe fluxul său de Twitter de astăzi. Dorsey a refuzat să spună dacă va accepta Bitcoin ca plată pentru publicitate pe Twitter.

sursă: TheVerge

5) FTX Crypto Exchange Evaluat la 18 miliarde USD în runda de finanțare de 900 milioane USD

Bursa FTX a lui Sam Bankman-Fried a ridicat cea mai mare rundă de finanțare din istoria cripto. Cea mai mare rundă de strângere de fonduri din istoria cripto a fost ridicată de FTX. Peste 60 de investitori au participat la runda seriei B de 900 milioane USD, inclusiv Sequoia Capital și Ribbit Capital. FTX a cheltuit foarte mulți bani recent pentru a-și promova marca în restul lumii.

Scăderea recentă a prețului Bitcoin sub 30.000 de dolari nu a descurajat capitaliștii de risc să investească în următorul schimb criptografic. Cea mai recentă rundă de investiții indică faptul că, creșterea capitalizării de piață a bitcoinului este departe de a fi terminată. „A fost un proces îndelungat, dar în cele din urmă, a avut ocazia să vorbim despre ceea ce a fost FTX și spre ce ne îndreptăm a fost important”, spune fondatorul.

Firma de cripto FTX a strâns 440 de milioane de dolari în prima sa rundă de finanțare. Cea mai mare rundă anterioară pentru o firmă criptografică a fost o majorare de 440 milioane USD pentru Circle în luna mai. Alți investitori au inclus: Thoma Bravo, SoftBank, Insight Partners, Third Point, Lightspeed Venture Partners, Altimeter Capital, BOND, NEA, Coinbase Ventures, Willoughby Capital, 40North, Senator Investment Group, Sino Global Capital, Multicoin Capital, familia Paul Tudor Jones, Izzy Englander, Alan Howard, VanEck, Hudson River Trading și Circle, potrivit comunicatului de presă de marți.

sursă: Coindesk


6) Global X se alătură firmelor care depun cererea ETF Bitcoin cu SEC

Managerul de fonduri din New York Global X Digital Assets s-a alăturat listei firmelor care solicită depunerea unui fond tranzacționat la bursă (ETF - exchange traded fund) bitcoin în SUA.

Administratorul de fonduri Global X Digital Assets a depus o cerere pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF– exchange traded fund) Bitcoin (BTC) la Securities and Exchange Commission. Dacă va fi aprobat, Global X Bitcoin Trust propus va tranzacționa pe bursa Cboe bZx. Banca din New York Mellon va servi ca administrator al Trustului. Sponsorul trustului, Global X Digital Assets, ar primi Bitcoin de la un custode Bitcoin neidentificat. Trustul „nu va achiziționa sau vinde bitcoin direct”, conform petiției, „cu excepția unei lichidări sau a unor circumstanțe neobișnuite specificate mai jos”. Investitorii fondului ar primi Bitcoin de la trust prin intermediul unui custode anonim care nu a fost încă identificat.

CEO-ul Osprey Funds a susținut că numărul mare de cereri de ETF (exchange traded fund) Bitcoin din SUA la începutul acestui an a contribuit la cursa bull a Bitcoin. Greg King a sugerat că anul 2022 ar fi cel mai devreme pe care autoritatea de reglementare ar aproba o cerere de fond de schimb valutar Bitcoin.

sursă: Cointelegraph

Articole similare

A doua cea mai valoroasă criptomonedă se prăbuseste până la pragul de 1200 USD
Știri

A doua cea mai valoroasă criptomonedă se prăbuseste până la pragul de 1200 USD

În weekend de obicei, piața are o volatilitate scăzută fără mișcări de preț majore, însă în weekend-ul precedent nu a fost cazul, Ethereum suferind o scădere de 20% trăgând în jos întreaga piață după el!

BlackRock solicită autorizarea unui ETF pe Bitcoin
Știri

BlackRock solicită autorizarea unui ETF pe Bitcoin

ETF - fond de investiții tranzacționat pe o bursă, similar cu o acțiune, conceput pentru a urmări un indice de piață specific (ex S&P 500). ETF oferă investitorilor expunere la mai multe active într-un singur instrument.

Ce este Binance Coin BNB?
Proiecte crypto

Ce este Binance Coin BNB?

BNB este criptomoneda emisă de bursa Binance și se tranzacționează sub simbolul BNB. Binance Exchange este unul din cel mai mare schimb de criptomonede din lume cu un volum de 7,6 miliarde de dolari.