Criptopedia

Criptocronica - Cele mai importante știri ale săptămânii 30

De catre Criptopedia - 03 aug 2021

ProFunds lansează primul fond mutual Bitcoin
State Street va oferi servicii de cripto clienților cu fonduri private
Wells Fargo oferă criptomonede clienților bogați
Wealthfront va oferi Trusturi Bitcoin și Ethereum
Shopify pentru a permite comercianților să vândă NFT-uri direct prin magazinele lor
Binance lichidează instrumentele derivate în Europa

1) ProFunds lansează primul fond mutual mutual Bitcoin

Primul fond mutual mutual public disponibil în Statele Unite a fost lansat de ProFunds. Bitcoin Strategy ProFund (BTCFX) va permite investitorilor să păstreze Bitcoin fără a utiliza schimburi sau a-l stoca într-un portofel digital. Scopul său este de a facilita investitorilor includerea criptomonedelor în portofoliile lor.

Valkyrie a sugerat un fond care va urmări indicele prețului de decontare CME CF Bitcoin-Dolar SUA din Statele Unite. Indicatorul se bazează pe datele comerciale de pe piețele Bitcoin-USD ale schimburilor criptografice majore.

Rata de referință CF Bitcoin este aproape identică cu rata care ar sta la baza WisdomTree, First Trust și a ETF-urilor propuse de Kryptoin pentru bitcoin și crypto.

Principala distincție este că rata de referință CME Bitcoin este calculată în timpul Londrei, în timp ce rata de referință CF Bitcoin este derivată în Ora de Est. ProFunds, care a fost format în 1997, are o lungă istorie în administrarea fondurilor de ultimă generație și a fondurilor mutuale.

Sursă: NASDAQ

2) State Street va oferi servicii de cripto clienților cu fonduri private

State Street Corp. este pregătit să ofere servicii de raportare, reconciliere și procesare a criptomonedelor. Firma este parteneriată cu Lukka Inc., un furnizor de software criptografic de tip middle-ofiice și back-office. Lukka va furniza, de asemenea, clienților cu fond privat de la State Street date pentru a sprijini serviciile de evaluare.

Purtătorul de cuvânt al Lukka, Brian Brown, a spus: „State Street, cu sediul în Boston, este unul dintre cei mai mari custodi din lume, cu active de 42,6 trilioane de dolari, fie în custodie, fie în administrare”. State Street Digital își extinde ofertele de active digitale, care includ acum cripto și monede digitale ale băncii centrale.

Potrivit firmei, creșterea popularității activelor digitale nu arată indicii de încetinire. State Street Digital, administrat de Nadine Chakar, a fost format pentru a extinde serviciile pentru cripto, monede digitale ale băncii centrale, blockchain și tokenizarea securități.

Sursă: BLOOMBERG

3) Wells Fargo oferă criptomonede clienților bogați

Wells Fargo & Co (NYSE: WFC) explorează posibilitățile de a oferi strategii criptografice gestionate activ investitorilor bogați. Președintele băncii Wells Fargo a confirmat că această dezvoltare se află în curs de pregătire de câteva luni și va fi lansată probabil la jumătatea lunii iunie. El susține că spațiul criptomonedelor a atins un nivel matur de dezvoltare, făcându-l o investiție solidă.

Băncile nu promovează Bitcoin la toate nivelurile de clienți, potrivit Cronk, o firmă cu active de aproape 2 trilioane de dolari, din cauza lipsei de infrastructură pentru a gestiona aceste active speculative. Anunțul vine după ce o confluență neobișnuită a elementelor fundamentale bearish a provocat o scăderea precipitată a prețului Bitcoin să atingă sub 34.000 USD înainte de a lua o revenire rapidă la aproximativ 40.000 USD.

Sute de bănci americane vor putea în curând să dețină, să vândă și să cumpere Bitcoins prin conturi existente, potrivit NYDIG, o firmă de custodie criptografică. Compania este o filială a managerului de active Stone Ridge, cu sediul în New York, în valoare de 10 milioane de dolari și a colaborat cu Fidelity National Information Service pentru a ajuta băncile din SUA să ofere Bitcoin.

Sursă: COINSPEAKER

4) Wealthfront va oferi Trusturi Bitcoin și E thereum 

Wealthfront, un gigant de robo-consilier cu 25 de miliarde de dolari în active administrate, a adăugat Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) și Grayscale Ethereum Trust (ETHE) la platforma sa.

Wealthfront a adăugat trust Grayscale cripto (Grayscale cryptocurrency trusts) pe platforma sa Wealthfront. Platforma companiei este concepută pentru cei care caută o abordare simplă a investițiilor. Robo-consilierii Wealthfront analizează clientul cu privire la profilul lor de risc și apoi atribuie portofolii care se potrivesc.

Încrederea va permite utilizatorilor să se expună la Bitcoin și Etherium chiar în portofoliul lor Wealthfront, fără a necesita portofele.Wealthfront și-a extins oferta de servicii de consultanță robotică pentru a include două noi trusturi criptografice(cryptographic trusts). Compania le va permite clienților să investească până la 10% din portofoliile lor în Grayscale cripto trust(Grayscale crypto trusts ) GBTC și ETHE.

Wealthfront și-a extins și oferta ETF prin adăugarea unui număr de ETF-uri ARK Invest precum ARKF, ARKG, ARKK și multe altele. Aceste ETF-uri oferă expunere la criptare și active legate de fintech.

Sursă: THESTREET

5) Shopify pentru a permite comercianților să vândă NFT-uri direct prin magazinele lor

Shopify permite acum comercianților de pe platforma sa să vândă jetoane nefungibile (NFT) direct clienților, spune președintele companiei. Miscarea va permite comercianților să vândă NFT-uri printr-o piață terță, forțându-i să renunțe la controlul vânzării și al relației cu clienții.

 

 


Unul dintre primii comercianți Shopify care oferă NFT-uri va fi Chicago Bulls al Asociației Naționale de Baschet, care a lansat luni o „Legacy Collection” NFT care cuprinde cele șase inele ale campionatului mondial ale francizei.

Surse: COINDESK, Twitter

6) Binance lichidează instrumentele derivate în Europa

În Europa, Binance a declarat că utilizatorii că utilizatorii din Germania, Italia și Olanda, potrivit Binance, nu vor putea să creeze noi futures sau poziți derivate pe platformă cu efect imediat în viitor. Pozițiile existente vor trebui închise până la o dată încă nedeterminată.

Decizia este cea mai recentă mișcare a Binance de a se distanța de produsele și serviciile care au atras controlul autorităților de reglementare într-o serie de piețe diferite. La începutul acestei săptămâni, Binance a anunțat că încetează tranzacționarea marjelor criptografice care implică lire sterline, euro și dolarul australian. Acest lucru a urmat la doar câteva ore după ce CEO-ul Changpeng Zhao a scris pe Twitter că compania reducea leverage maximă pe care o pot folosi utilizatorii pentru tranzacționarea contractelor futures de la 100x la 20x.

Binance a fost deja afectat de autoritatea de reglementare a valorilor din Malaezia. A fost inclus pe o listă de companii neautorizate să opereze în țară, împreună cu eToro, în iulie anul trecut.

Sursă: COINDESK

Articole similare

Ce este și ce facilități are un acord SAFT
Educație

Ce este și ce facilități are un acord SAFT

SAFT (abrv. Simple Agrement for Futures Tokens) este un acord de investiții contractuale care implică acordul investitorilor autorizați de a finanța proiectele dezvoltatorilor de criptomonede cum ar fi: ICO, IDO, IEO.

Deținătorii de W pot participa la stake-ul pentru guvernanță
Știri

HOT
Deținătorii de W pot participa la stake-ul pentru guvernanță

Wormhole, protocolul de interoperabilitate cross-chain, a anunțat că staking-ul multi-chain și mecanismul de guvernare sunt acum disponibile pentru deținătorii tokenului nativ W.

Ce este MiCA și ce impact va avea pentru piata crypto?
Educație

Ce este MiCA și ce impact va avea pentru piata crypto?

MICA -abrevierea Markets In Crypto Assets- va veni cu un set de reguli care vor viza transparența, divulgarea, autorizarea și monitorizarea tranzacțiilor de către furnizorii de servicii crypto. 

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 15
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 15

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și performerul săptămânii BCH. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Platforma de creditare Solend în pericol. Solana sub 22$?
Știri

Platforma de creditare Solend în pericol. Solana sub 22$?

Platformele de finanțare descentralizate fac eforturi extreme pentru a limita consecințele ”sell-off” -ului din ultima perioadă de pe piața criptomonedelor. Solana la mâna unei balene care deține 5.7 milioane jetoane.

Linkuri de care vei avea nevoie în Crypto
Educație

util
Linkuri de care vei avea nevoie în Crypto

Venim în sprijinul vostru cu o colecție de linkuri utile de care vei avea nevoie la un moment dat în crypto. Baze de date criptomonede, bloguri și știri, platforme de NFT, wallet și ledger, launchpad-uri, tooluri și boți