Criptopedia

Criptocronica - Retrospectiva celor mai importante știri crypto

De catre Criptopedia - 20 nov 2022

1) Deepak.eth, victima contagiunii FTX, scoate la vânzare colecția NFT 
Deepak.eth a postat pe Twitter că colecția va fi vândută fie celui care face cea mai mare ofertă, fie va fi plasată într-un "DAO fracționat" în care va vinde 80% din proprietate. Potrivit fondatorului lanțului, colecția va fi vândută pentru 8.000 de Ethereum. 
”Colecția mea NFT este acum disponibilă. Aceasta va fi vândută fie celui care oferă cel mai mult, fie va fi plasată într-un DAO fracționat în care voi vinde 80% din proprietate pentru 8k ETH comunității. deepak.eth a scris pe Twitter că colecția va fi vândută fie celui care oferă cel mai mult, fie va fi plasată într-un "DAO fracționat" în care va vinde 80% din proprietate. Potrivit fondatorului lanțului, colecția va fi vândută pentru 8.000 ETH” 

2) Marathon este acum al doilea cel mai mare deținător de Bitcoin 
În timpul apelului pentru câștiguri din al treilea trimestru al companiei, din 8 noiembrie, directorul general al Marathon Digital, Fred Thiel, a dezvăluit că firma deține acum 11.300 de BTC, în valoare de aproximativ 205 milioane de dolari la momentul redactării acestui articol, "ceea ce face din Marathon al doilea cel mai mare deținător de Bitcoin în rândul companiilor cotate la bursă din întreaga lume", făcând referire la date anonime ale unor terțe părți.

3) Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, elimină de pe Twitter postarea in care a afirmat urmatoarea: "activele sunt în regulă'' 
Bankman-Fried a șters un mesaj pe Twitter în care încerca să asigure clienții că FTX și activele de pe platformă sunt "în regulă". 
CEO-ul FTX a intrat pe Twitter pentru a posta firul de patru tweet-uri diferite pe 7 noiembrie, susținând că FTX avea "suficient pentru a acoperi toate deținerile clienților". De asemenea, Bankman-Fried a declarat că firma nu a investit activele clienților și că a procesat toate retragerile și "va continua să o facă".

4) Escrocul NFT a fost amendat cu 275.000 de dolari 
Tyler Gaye, din Denver, cunoscut și sub numele de NFT Machine, a fost obligat de un judecător să plătească în total 275.000 de dolari celor șapte investitori pe care i-a înșelat luându-le banii și netrimițând NFT-urile promise. 

5) Crypto.com oprește retragerile de USDC și USDT în rețeaua Solana 
Crypto.com și-a anunțat utilizatorii că toate depozitele și retragerile pentru USDT de la Tether și USDC de la Circle au fost suspendate în rețeaua Solana. 
Principala bursă de criptomonede Crypto.com și-a notificat clienții prin e-mail, în urmă cu câteva ore, că a suspendat depozitele și retragerile pentru stablecoins USDT și USDC în rețeaua Solana.

6) Directorul tehnologic al Tether confirmă că nu intenționează să salveze FTX 
Bursa de criptomonede FTX a pierdut cel puțin un potențial salvator, în timp ce se luptă pentru a umple o gaură de mai multe miliarde de dolari în bilanțul său. 
Directorul tehnologic al emitentului de stablecoin Tether, Paolo Ardoino, a confirmat pe 10 noiembrie că firma nu are "niciun plan de a investi sau de a împrumuta bani către FTX/Alameda".

7) Nike x Metaverse
Gigantul de încaltaminte si îmbracaminte Nike a dezvaluit cea mai recenta incursiune a sa în spatiul token-urilor non-fungibile (NFT) si Metaverse, prin lansarea unei piete NFT numita "Swoosh"
În timp ce .Swoosh este înca în faza beta, Nike a anuntat ca "prima sa colectie digitala" urmeaza sa fie lansata pe platforma Web3 în 2023, restul anului 2022 fiind dedicat cresterii platformei si a bazei de utilizatori.

8) Trezor - crestere de 300%
Un important furnizor de portofele hardware, Trezor, a înregistrat o crestere majora a vânzarilor de portofele în urma contagiunii FTX, a declarat ambasadorul de marca al firmei, Josef Tetek, pentru Cointelegraph pe 15 noiembrie.
Trezor si-a vazut veniturile din vânzari crescând cu 300% de la o saptamâna la alta si continua sa creasca, a raportat Tetek, adaugând ca vânzarile actuale sunt mai mari decât în urma cu un an, când Bitcoin a atins maximele istorice de 68.000 de dolari. Trezor a înregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa a traficului pe site-ul sau, care a crescut cu 350% în aceeasi perioada, a precizat executivul.

9) Pietele digitale FTX depun o petitie în baza capitolului 15 în New York
Supravietuirea creditorilor criptografici, cum ar fi BlockFi si Voyager Digital, este în pericol din cauza efectelor în lant ale prabusirii lui Sam Bankman-colapsul Fried's din imperiul sau pe pietele financiare.
Imperiul lui Sam Bankman-colapsul lui Fried din domeniul activelor digitale este legat de FTX Digital Markets Ltd., o organizatie cu sediul în Bahamas, care a solicitat protectia prin capitolul 15 al legii falimentului. Depunerea cererii ar putea contribui la usurarea insolventelor corporative care implica active si entitati din mai multe tari.

10) Înregistrarile Silvergate arata ca 425 de milioane de dolari au fost transferate catre spalatorii de bani din America de Sud
Silvergate Bank, un furnizor de servicii financiare pentru piata valutei virtuale, a fost citat recent si a descoperit ca a transmis 425 de milioane de dolari catre escroci din America de Sud între fondurile sale fiduciare cripto.

11) El Salvador începe sa cumpere Bitcoin
El Salvador este prima tara care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plata în septembrie 2021. De atunci, judetul a trecut la acumulari si a stocat un numar mare. Se raporteaza ca El Salvador are în prezent pâna la 2.381 BTC în posesia sa, cu o valoare actuala de 103 milioane de dolari la un moment dat.

12) Noul sef al FTX condamna managementul schimbului criptografic în timpul mandatului lui Sam Bankman-Fried
Noul director executiv al FTX, John J. Ray III, a facut o evaluare dura a practicilor de management defectuoase "fara precedent" ale predecesorului sau, Sam Bankman-Fried, într-o serie de documente depuse la o instanta din Delaware.
Ray, care a supravegheat anterior scandaluri financiare precum Enron, a criticat evidenta deficitara si lipsa de experienta a managerilor de rang înalt, precum si utilizarea fondurilor companiei pentru achizitionarea de proprietati imobiliare în Bahamas.

Articole similare

Conceptul de NFT ajunge în țară prin single-ul Deliei
Știri

Conceptul de NFT ajunge în țară prin single-ul Deliei

Conceptul de NFT ajunge în țară. Delia este primul artist român care lansează un NFT prin single-ul "Racheta".

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 18
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 18

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și moneda cu cea mai bună performanță LUNA. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Ce este și ce facilități are un acord SAFT
Educație

Ce este și ce facilități are un acord SAFT

SAFT (abrv. Simple Agrement for Futures Tokens) este un acord de investiții contractuale care implică acordul investitorilor autorizați de a finanța proiectele dezvoltatorilor de criptomonede cum ar fi: ICO, IDO, IEO.

Ce este SAGA, noul proiect crypto lansat de Binance?
Proiecte crypto

Ce este SAGA, noul proiect crypto lansat de Binance?

Saga este un blockchain layer-1 dedicat dezvoltatorilor, și care oferă o arhitectură flexibilă și interoperabilitate între chain-uri prin "chainlets". Protocolul Saga este un proof-of-stake complet descentralizat.

ZKSync airdrop + comparație cu alte L2 (OP, ARB)
Știri

ZKSync airdrop + comparație cu alte L2 (OP, ARB)

ZKSync (ZK) este o soluție de scalare layer-2 al blockchain-ului Ethereum, ce utilizează Zk-Rollups pentru decongestionarea rețelei și reducerea costurilor de tranzacție.

Ce este BounceBit și cum funcționează?
Proiecte crypto

Ce este BounceBit și cum funcționează?

BounceBit este primul lanț nativ de restaking pentru BTC, oferind un sistem ”dual-token staking” care valorifică securitatea Bitcoinului, asigurând în același timp compatibilitate completă cu Ethereum Virtual Machine.