Criptopedia

Criptocronica - Retrospectiva celor mai importante știri crypto

De catre Criptopedia - 29 nov 2022

1)  Împrumuturile acordate de grupurile de creditori Genesis se ridică la 1,8 miliarde de dolari
Financial Times a relatat recent că un grup de clienți care utilizează programul Earn al bursei de criptomonede Gemini, care este legat de Genesis, au rămas datori cu 900 de milioane de dolari după ce unitatea de creditare a Genesis a oprit retragerile clienților pe 16 noiembrie.


Un al doilea grup de creditori asortați ai Genesis, cu împrumuturi care se ridică, de asemenea, la 900 de milioane de dolari, este reprezentat de firma de avocatură Proskauer Rose, a declarat o a doua persoană pentru CoinDesk.

2)  Dorsey's Block și firma de capital de risc pentru Bitcoin Stillmark au condus împreună o rundă de finanțare inițială.
Gridless, o companie de minerit în bitcoin care ajută la generarea de noi surse de energie în comunitățile rurale din Africa de Est, a declarat marți că a obținut 2 milioane de dolari într-o rundă de investiții de pornire condusă de firma de capital de risc în bitcoin Stillmark și de compania de plăți Block, o firmă condusă de cofondatorul Twitter Jack Dorsey.
Investiția va sprijini extinderea minelor de bitcoin ale companiei pe piețele africane.

3)  Winamp adaugă suport NFT
Vechiul player media clasic de școală veche, prietenos cu PC-ul, Winamp a introdus suport pentru jetoane muzicale nonfungibile (NFT) bazate pe Ethereum și Polygon în cea mai recentă actualizare a playerului său pentru desktop.
Winamp există din 1997 și a fost unul dintre cele mai populare playere media pentru utilizatorii de PC, dar de atunci a fost depășit de Windows Media Player și de iTunes, dominantul iTunes de la Apple.
Acesta are reputația de a suporta o gamă largă de fișiere media, iar în anunțul ultimei actualizări din 7 decembrie, echipa Winamp a menționat că suportul pentru NFT este oficial activ și gata de utilizare.

4)  Binance generează 90% din venituri din comisioanele de tranzacție, spune Changpeng Zhao
Bursa de criptomonede Binance generează 90% din veniturile sale din comisioanele de tranzacționare, a declarat directorul general Changpeng "CZ" Zhao într-un interviu recent acordat TechCrunch și postat pe YouTube.
El a adăugat că Binance a eliminat toate reclamele de pe site-ul de date CoinMarketCap, pe care l-a achiziționat în 2020, pentru a avea o experiență mai curată.
"Putem porni asta din nou, asta ne va da 40 de milioane de dolari pe an. Dar nu avem nevoie să o facem astăzi", a spus Zhao.

5)  Comisia Senatului îl va cita pe Sam Bankman-Fried de la FTX dacă nu depune mărturie de bunăvoie
Comisia bancară a Senatului dorește ca Sam Bankman-Fried să se prezinte personal în fața sa săptămâna viitoare pentru a discuta despre prăbușirea FTX și îl va cita dacă nu se prezintă de bunăvoie, se arată într-o scrisoare a liderilor săi, transmisă miercuri.
Senatorii Sherrod Brown (D-Ohio) și Pat Toomey (R-Pa.), președintele și, respectiv, membrul principal al comisiei, i-au scris o scrisoare publică lui Bankman-Fried, care a demisionat de la bursă în aceeași zi în care aceasta a cerut protecția împotriva falimentului luna trecută. Comisia organizează o audiere miercuri, 14 decembrie, la o zi după ce Comisia pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților își organizează propria audiere cu privire la bursă.

Articole similare

Interesul instituţional propulsează ETH spre recorduri noi
Știri

Interesul instituţional propulsează ETH spre recorduri noi

Ethereum a înregistrat o valoare record joi, fapt ce s-a produs prin prisma captării interesului instituţional în întreg spaţiul crypto. Trebuie menţionat şi faptul că au fost lansate contractele futures pe Ether pe CME.

DEFI INDEX - Analiză și Market Overview
Analize

hot
DEFI INDEX - Analiză și Market Overview

Scurtă introducere în sfera DeFi. Analiză tehnică a Index-ului care cuprinde top 25 DeFi Coins. Nivele orizontale de interes, support și rezistență. Explicații însoțite de potențiale target-uri.

3AC renunță la Ethereum stake-uit în valoare de 33 mil. usd
Știri

3AC renunță la Ethereum stake-uit în valoare de 33 mil. usd

Fondul de capital Three Arrows renunță la stETH (Staked Ethereum) în valoare de 33 de milioane de dolari pe fondul depegg-ului steth-eth, punând presiune pe traderii care folosesc tokenul DEFI.

Ce este și cum funcționează Bitcoin Cash?
Proiecte crypto

Ce este și cum funcționează Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash intenționează să ofere o alternativă la rețeaua Bitcoin propunând o soluție de scalare diferită a bazei de cod Bitcoin Core. Principala diferență dintre Bitcoin și Bitcoin Cash este dimensiunea blocului.