Criptopedia

Cum poate influența expirarea opțiunilor de vineri prețul Bitcoin?

De catre Criptopedia - 15 iul 2022

Imposibilitatea monedei Bitcoin de a trece de pragul de 22,000$ în data de 8 iulie permite urșilor să obțină un posibil profit de 100 de milioane de dolari după expirarea opțiunilor din această săptămână.
Mulți traderi din spațiul crypto ar prefera să vadă mai degrabă o scădere bruscă a prețului Bitcoin urmat de o recuperare progresivă decât o tranzacționare a prețului sub 24,000$ pentru mai multe luni. Însă, se pare că Bitcoin urmează fix acest scenariu de care investitorilor le este frică și anume, prețul nu reușește să rupă rezistența din zona de 22,000$.

Din acest motiv, mulți investitori sunt sceptici în ceea ce privește o posibilă recuperare bullish a pieței, cel puțin până în momentul în care Bitcoin va avea o zi închisă peste prețul de 24,000$.

Evenimentele din afara sferei economiei criptomonedelor sunt principalul factor care au schimbat perspectiva investitorilor. Asta după ce, în data de 14 iulie, Secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, a avertizat că inflația este inacceptabil de ridicată și că există riscul unei recesiuni. În aceeași zi, JP Morgan Chase a raportat o scădere a profiturilor de 28% comparativ cu anul precedent, în ciuda faptului că au înregistrat venituri constante.


Corelația Bitcoin cu S&P 500 rămâne foarte ridicată iar investitorii se gândesc că odată cu apariția unei potențiale crize economice, zona de 17,600$ va fi, inevitabil, retestată.

Corelația prețului BTC cu S&P 500 în ultimele 30 de zile

Coeficientul de corelație dintre două piețe variază de la 1 la -1, unde zona pozitivă arată faptul că cele două piețe se mișcă în aceeași direcție, în timp ce zona negativă arată faptul că piețele se mișcă independent una de cealaltă. Zona neutră indică lipsa vreunei relații între cele două piețe. Momentan, valoarea coeficientului de corelație dintre Bitcoin și S&P 500 este de 0,87.


Eșecul Bitcoin de a se menține deasupra zonei de 21,000$ în data de 8 iulie a luat taurii prin surprindere iar asta se poate observa datorită faptului că doar 2% din opțiunile de cumpărare (call), ce vor expira în data de 15 iulie, sunt plasate sub prețul de 20,000$. Așadar, urșii sunt mai bine poziționați pentru expirarea opțiunilor în valoare de 250 de milioane de dolari.

 

Open Interest agregat al opțiunilor Bitcoin pentru data de 15 iulie

Astfel, folosind raportul call-to-put de 1,15 putem observa mai multe pariuri bullish, deoarece call (cumpărare) open interest este în valoare de 134 de milioane de dolari, față de 116 milioane de dolari pentru opțiunile put (vânzare). Cu toate acestea, având în vedere că Bitcoin se află momentan sub zona de 21,000$, cele mai multe pariuri bullish vor deveni fără valoare.
Dacă prețul Bitcoin rămâne sub 21,000$ până în data de 15 iulie la ora 8:00 UTC, opțiuni în valoare de doar 25 de milioane de dolari vor fi disponibile pentru call (cumpărare). Acest fenomen apare deoarece nu are sens să existe posibilitatea de a cumpăra Bitcoin la prețul de 21,000$ atât timp cât acesta se tranzacționează sub acest nivel.

Cu toate acestea, urșii trebuie să ducă prețul până sub zona de 19,000$ până la expirarea opțiunilor pentru a-și asigura profitul de 100 de milioane de dolari. Pe de altă parte, pentru ca taurii să fie în câștig, aceștia trebuie să împingă prețul peste 20,000$.


Lipsa apetitului din partea investitorilor instituționali pentru contractele Futures CME Bitcoin indică faptul că taurii au șanse mai mici să împingă prețul mai sus pe termen scurt.

Articole similare

Proiectul Woodland propune reconstituirea pădurilor prin blockchain
Proiecte crypto

HOT
Proiectul Woodland propune reconstituirea pădurilor prin blockchain

Woodland este un proiect autohton ce propune reconstituirea pădurilor din România prin intermediul tehnologiei blockchain, mai precis printr-o colecţie de NFTs.

Care este corelarea dintre Bitcoin și indicele DXY?
Educație

Care este corelarea dintre Bitcoin și indicele DXY?

Evoluția economiei globale are un indicator macroeconomic major și anume puterea de creștere a dolarului. Dollar index (DXY) - instrument financiar care reflectă puterea dolarului american comparativ cu un grup de valute

Terra Classic USD s-a apreciat cu 1000% în ultima săptămână
Știri

Terra Classic USD s-a apreciat cu 1000% în ultima săptămână

TerraClassicUSD (USTC) și Terra Classic (LUNAC) dau semne de revenire după colapsul ce a dus la prăbușirea întregii piețe crypto, înregistrând creșteri masive în ultimele zile. Care sunt motivele creșterii?

Ce înseamnă Revenge Trading?
Educație

Ce înseamnă Revenge Trading?

Revenge trading este o stare psihologică unde traderii, în încercarea de a recupera pierderi rapid, iau decizii nesăbuite bazate pe emoții, nu pe strategii, generând un ciclu de tranzacții financiare proaste.

Ce este MiCA și ce impact va avea pentru piata crypto?
Educație

Ce este MiCA și ce impact va avea pentru piata crypto?

MICA -abrevierea Markets In Crypto Assets- va veni cu un set de reguli care vor viza transparența, divulgarea, autorizarea și monitorizarea tranzacțiilor de către furnizorii de servicii crypto. 

Creșteri spectaculoase pe token-ul SUI datorate produsului de investiții SUI Trust
Știri

Creșteri spectaculoase pe token-ul SUI datorate produsului de investiții SUI Trust

SUI a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultima zi, alimentată de lansarea produsului de investiții SUI Trust al unuia dintre cei mai mari administratori de active digitale din lume, Grayscale Investments.