Criptopedia

Informaţii succinte ale săptămânii în crypto — 27.10.2021

De catre Criptopedia - 27 oct 2021

1. Walmart găzduiește ATM-uri Bitcoin;
2 .Bitcoin efectuează un pullback din anteriorul all-time-high, iar Ethereum performează;
3. Banca spaniolă se pregătește să ofere servicii privind criptomonedele;
4. Kazahstan limitează puterea minatului criptomonedelor la 100MW la nivel național;
5. Nigeria își lansează propria moneda digitală: eNaira;
6. Reglementarea prin care Trump stabilește ca băncile să accepte criptomonede;

1. Walmart găzduiește ATM-uri Bitcoin;

Walmart, cea mai mare companie din lume la capitolul 'venituri', permite clienților să cumpere Bitcoin prin propriul lanţ de magazine din Statele Unite ale Americii. Clienţii pot achiziționa Bitcoin de la aparatele Coinstar din interiorul magazinelor retail. Un editor Coindesk a verificat funcţionalitatea acestor aparate cumpărând o cantitate mică de Bitcoin dintr-un magazin Walmart din Pennsylvania, în data de 12 octombrie.

Coinstar este cunoscut pentru faptul că permite clienților să schimbe criptomonede cu bancnote sau vouchere cadou.


 

După introducerea facturilor în aparat, se emite un bon fiscal. Următoarea etapă constă în configurarea unui cont Coinme și trecerea unei verificări de tip KYC, înainte cavoucherul să poată fi valorificat. În schimb, aparatul percepe o taxă de 4% pentru o tranzacție Bitcoin, plus 7% pentru schimbul valutar, conform site-ului web Coinstar.

Coindesk a testat serviciul în urma unei glume petrecute luna trecută când un comunicat de presă a susținut că moneda LTC va fi acceptată că metodă de plată în magazinele Walmart.

 

2 .Bitcoin efectuează un pullback din anteriorul all-time-high, iar Ethereum performează;

Prețul Bitcoin a continuat să scadă de vineri și a continuat săptămâna în scădere cu aproximativ 2%, comparativ cu un câștig de 1,7% al ETH-ului. Cu toate acestea, unii investitori se așteaptă ca retragerea prețului să fie limitată până la sfârșitul anului. O firmă a menționat faptul că monedele virtuale alternative, precum Ethereum, ar putea avea un avantaj față de Bitcoin.

"Rămânem optimiști, dar suntem prudenți având în vedere riscul retragerii prețului’’, a scris o firmă de tranzacționare (QCP Capital), într-un anunț pe Telegram. Firma a menționat că long-urile din piaţa Futures sunt ridicate, urmând, de obicei, o scădere a prețului. De altfel, QCP se așteaptă ca Ethreum să aibă creșteri mai mari decât Bitcoin pe termen mediu.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă din lume privind capitalizarea pieței, a scăzut vineri sub prețul de $4000. Similar Bitcoin, indicatorii tehnici arată ETH-ul la cel mai ridicat nivel de supracumpărare din septembrie până în prezent, care a precedat o retragere bruscă a prețurilor. De data aceasta, retragerea ETH ar putea fi limitată aproximativ de nivelul de support de $3700.

ETH/BTC s-a stabilizat săptămâna trecută, sugerând faptul că traderii au început să scoată banii din BTC și să îi introducă în ETH. Raportul a menținut support-ul în jurul valorii de 0.06 și s-ar putea confrunta cu rezistență pe termen scurt în jurul valorii de 0.07-0.08.

 

3. Banca spaniolă se pregătește să ofere servicii privind criptomonedele;

Băncile din Spania se pregătesc să ofere servicii cu privire la monedele virtuale, dar nu au încă aprobarea băncii centrale. Banca Spaniei a declarat în iunie că va oferi instrucțiuni clienților săi cu privire la furnizarea serviciilor criptografice. Serviciile urmau să fie date în folosință pe data de 29 octombrie, dar băncile încă așteaptă aprobare, a declarat ziarul catalan El Pais.

"Nu ar avea sens ca băncile să treacă prin cerințele impuse deoarece acestea sunt deja entităţi supravegheate", a declarat Gloria Hernandez, partener la firma de consultanţă finReg360. "Cu toate acestea, are sens ca aceștia să furnizeze acest tip de serviciu și, probabil, vor trebui să își schimbe politica privind spălarea banilor, pentru a o adapta la monedele virtuale. Neavând aprobare din partea băncii centrale, multe dintre departamentele de conformitate ale marilor instituții financiare au început să se intereseze dacă trebuie să fie înregistrate pentru a oferi servicii criptografice", declara El Pais.

 

4. Kazahstan limitează puterea minatului criptomonedelor la 100MW la nivel național;

Noile aparate de minat trebuie să consume mai puțin de 1MW timp de doi ani, Kazahstan devenind a doua cea mai mare țară de minerit Bitcoin din lume. Ministrul energiei din Kazahstan are în plan să limiteze consumul de energie electrică al industriei de minat criptomonede național la un total de 100 megawatti deoarece dorește să limiteze lipsurile de energie electrică.

Toate depozitele de minat vor fi limitate la folosirea a doar 1MW pe parcursul a doi ani, conform unui proiect semnat pe 1 octombrie, de ministrul energiei Magzum Maratuly Myrzagaliev. Nu se cunoaște încă dacă restricția se încheie după această perioadă de doi ani. Kazahstanul a devenit cel de-al doilea mai mare contribuitor la rețeaua Bitcoin, după o cădere a Chinei, care a început în luna mai, când a expulzat companiile mari de minat.

Cererea crescută de energie electrică testează rețeaua electrică a țării din Asia Centrală. Cel mai mare oraș din Kazahstan, Almaty, a fost lovit de o întrerupere totală a energiei electrice, la mijlocul lunii iulie. Uzinele de cărbune au suferit întreruperi în octombrie, ceea ce a contribuit la deficitul de energie electrică, a declarat Reuters. La o conferință din 30 septembrie, ministrul energiei a dat vina pe creșterea minării criptomonedelor pentru criza de energie electrică, a raportat site-ul de știri local Kazahstan.

 

5) Nigeria își lansează propria moneda digitală: eNaira;

Banca Centrală a Nigeriei (CBN) își va lansa propria moneda digitală, eNaira, luni, a declarat Bloomberg. eNaira este menită să completeze moneda fizică, mai degrabă decât să o înlocuiască: "Va face tranzacțiile financiare mai ușoare pentru fiecare om al societății’’, a declarat CBN printr-un e-mail sâmbătă.

Lansarea a fost inițial stabilită în perioada 1 octombrie - 4 octombrie, dar a fost întârziată pentru a fi corelată cu cea de-a 61-a aniversare a independenței nigeriene pe data de 1 noiembrie. Oficialii nigerieni s-au luptat cu utilizarea criptomonedelor deoarece aceștia au interzis tranzacțiile criptografice în februarie, iar după patru luni, au anunțat planurile de a introduce eNaira.

Moneda va fi însoțită de un portofel virtual, care va putea fi conectat la un cont bancar, utilizatorii având posibilitatea de a efectua o plată anticipată, potrivit site-ului web CBN.


6) Reglementarea prin care Trump stabilește că băncile să accepte criptomonede

O reglementare a unei bănci din Statele Unite venită din timpul administrației lui Donald Trump, a afirmat că băncile ar putea tranzacționa în mod legal criptomonede pentru clienții lor, potrivit unui articol Politico.

Anunțul a fost făcut de personalul de la "Office of the Comptroller of the Currency", dar nu au fost date nume. Ar putea permite băncilor să aibă monede digitale pentru trading. Decizia nu a fost făcută public niciodată, datorită poziției anti-cripto a fostului președinte, care într-un interviu cu Fox Business, oferit în iunie, a spus că Bitcoin este o înșelătorie.

La trei săptămâni după alegerile prezidențiale din 2020, CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a postat pe Twitter, faptul că Departamentul Trezoreriei Americane au încercat să obțină datele personale ale posesorilor de portofole virtuale. Michael Hsu, șeful interimar al președintelui Joe Biden, revizuiește poziția Oficiului față de criptomonede de la preluarea mandatului în mai.

Articole similare

Ce este SAGA, noul proiect crypto lansat de Binance?
Proiecte crypto

Ce este SAGA, noul proiect crypto lansat de Binance?

Saga este un blockchain layer-1 dedicat dezvoltatorilor, și care oferă o arhitectură flexibilă și interoperabilitate între chain-uri prin "chainlets". Protocolul Saga este un proof-of-stake complet descentralizat.

Șansele lui Trump de a câștiga alegerile prezidențiale au atins un nivel record pe Polymarket
Știri

Șansele lui Trump de a câștiga alegerile prezidențiale au atins un nivel record pe Polymarket

Probabilitatea ca fostul președinte american Donald Trump să câștige viitoarele alegeri prezidențiale din SUA a crescut la un nivel record după o tentativă de asasinat eșuată, conform Polymarket.

Raport Saptamanal: BTC, ETH, ALTS #No11
Analize

Raport Saptamanal: BTC, ETH, ALTS #No11

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe bitcoin, ethereum și AVAX. Tendințe piață săptămâna 1 din Ianuarie 2021

Criptocronica  - Cele mai importante știri ale săptămânii 30
Știri

Criptocronica - Cele mai importante știri ale săptămânii 30

Shopify permite vânzarea de NFT-uri prin magazinele lor. ProFunds lansează primul fond mutual Bitcoin. O săptămână în care vedem cu ochiul liber adopţia criptomonedelor. Cele mai importante ştiri ale săptămânii.

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 19
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 19

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și moneda cu cea mai bună performanță FIL. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.