Criptopedia

Interesul instituţional propulsează ETH spre recorduri noi

De catre Criptopedia - 18 feb 2021

Ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală în ceea ce priveşte market cap-ul şi volumul de tranzacţionare, a înregistrat o valoare record joi. Acest fapt s-a produs prin prisma captării interesului instituţional în acest spaţiu. Trebuie menţionat şi faptul că au fost lansate contractele futures pe Ether pe CME (Chicago Mercantile Exchage). 

Moneda digitală a atins un all-time high de $1,938, iar la momentul scrierii articolului, a fost pe verde 4,6%, $1,936.94.

CME a lansat futures pe Ether, moneda digitală sau token-ul ce facilitează tranzacţiile pe blockchain-ul Ethereum. În sfera monedelor digitale, termenii 'Ether' şi 'Ethereum' au devenit interschimbabile (ambii termeni au căpătat o semnificaţie identică). 

Participarea instituţiilor în acest domeniu a propulsat şi Bitcoin, cea mai populară monedă digitală, spre un record pozitiv de $52,640 miercuri.

"Ethereum este subevaluat, şi sunt de parere că aşa a fost mereu din cauza complexităţii sale", a specificat Luis Cuende, co-fondatorul aplicaţiei decentralizate, creată pe blockchain-ul Ethereum, Aragon.

"O rețea globală de calcul pentru Web3 (internet 3.0) este extrem de interesantă și nouă. Aș spune că în următoarele trei luni, am putea vedea că ETH să atingă $2,500", a mai menţionat acesta.

Bitcoin, pe cealaltă parte, este în consolidare dupa atingerea valorii anterior menţionate. La momentul scrierii articolului, a fost pe roşu 0.3% la valoarea $52,000. Printre investitorii şi companiile mainstream care s-au orientat către Bitcoin se numără Tesla, Mastercard, şi BNY Mellon.

Jeffrey Gundlach, şeful miliardar al firmei de investiţii DoubleLine Capital, este cel mai recent caz de investitor tradiţional care pare să-şi fi schimbat părerea despre Bitcoin. A spus într-un tweet, joi, că Bitcoin poate fi varianta perfectă pentru stocarea valorii, nu aurul, adăugând că "mult lichid turnat într-o pâlnie creează un torent". 

Luna trecută, Gundlach a spus că este neutru în privinţa bitcoin din cauza volatilităţii, dar acesta pare să-si fi schimbat optica. 

Un alt motiv al creșterii Bitcoin-ului a fost creșterea volumului de tranzacționare  pe ETF (Exchange Traded Fund) la Purpose Invest, primul fond de Bitcoin, din lume, tranzacționat pe bursă, care a fost aprobat de autoritățile de reglementare canadiene. Purpose a început tranzacţionarea joi.

De asemenea, statisticile de pe CME, au dezvăluit că au fost tranzacţionate aproximativ 1,900 de contracte futures ETH, în primele 5 zile de la lansare. Au fost tranzacţionati aproximativ 92,800 Ether, sau echivalentul a $160 milioane.

În jur de 27% din volum a venit dinafara Statelor Unite, şi mai mult de 33% a fost tranzacţionat în timpul orelor de trading non-US. 

Articole similare

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 10
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 10

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și performerul săptămânii DOT. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Analiză tehnică pentru BTCUSDT, grafic pe 1D
Analize

Analiză tehnică pentru BTCUSDT, grafic pe 1D

Bitcoin printează double top sub presiunea vânzării din zona 72000 USD. Structura de 3 luni formează o mișcare laterală, cu maximul (Swing High) la 73880$ și minimul (Swing Low) la 56500$. Primul FVG aproape complet.

Ce este și cum funcționează Bitcoin Cash?
Proiecte crypto

Ce este și cum funcționează Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash intenționează să ofere o alternativă la rețeaua Bitcoin propunând o soluție de scalare diferită a bazei de cod Bitcoin Core. Principala diferență dintre Bitcoin și Bitcoin Cash este dimensiunea blocului.

Ce este și ce facilități are un acord SAFT
Educație

Ce este și ce facilități are un acord SAFT

SAFT (abrv. Simple Agrement for Futures Tokens) este un acord de investiții contractuale care implică acordul investitorilor autorizați de a finanța proiectele dezvoltatorilor de criptomonede cum ar fi: ICO, IDO, IEO.

Criptocronica  - Cele mai importante știri ale săptămânii 30
Știri

Criptocronica - Cele mai importante știri ale săptămânii 30

Shopify permite vânzarea de NFT-uri prin magazinele lor. ProFunds lansează primul fond mutual Bitcoin. O săptămână în care vedem cu ochiul liber adopţia criptomonedelor. Cele mai importante ştiri ale săptămânii.

Analiza săptămânii crypto pe BTC, ETH, ALTS - No4
Analize

Analiza săptămânii crypto pe BTC, ETH, ALTS - No4

Analiza tehnică piața de criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe bitcoin, ethereum și YearnFinance. Tendințe prețuri săptămâna 1, Noiembrie 2020