Criptopedia

Portofel legat de Vitalik Buterin vinde ETH în valoare de 2,2 milioane de dolari în 12 zile

De catre Criptopedia - 11 sep 2024

Conform Lookonchain, un portofel care a primit aproximativ 9,8 milioane de dolari în ETH de la co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a vândut 190 ETH pentru 441.971 USDC pe 11 septembrie.

Portofelul a primit inițial 3.800 ETH de la Buterin luna trecută—3.000 ETH pe 9 august și încă 800 ETH pe 30 august. La scurt timp după aceea, a vândut 760 ETH pentru 1,835 milioane USDC la un preț mediu de 2.414 USD pe ETH, continuând ulterior cu alte vânzări.

La momentul redactării, portofelul a vândut 950 ETH de la 30 august pentru aproximativ 2,28 milioane de dolari.

Transferurile au stârnit acuzații conform cărora Buterin ar vinde ETH pentru profituri, dar el a negat recent aceste afirmații, declarând că fondurile au fost destinate sprijinirii dezvoltării ecosistemului și eforturilor filantropice.

„Toate vânzările au fost pentru a sprijini diverse proiecte pe care le consider valoroase, fie în cadrul ecosistemului Ethereum, fie în scopuri de caritate mai largi”, a spus Buterin într-o postare pe X.

vitalik-buterin-postare-x-min.png (22 KB)

Cu toate acestea, Buterin nu a clarificat cine a fost destinatarul celui mai recent transfer al său. Pe fondul acestui context, Fundația Ethereum, entitatea care sprijină dezvoltarea blockchain-ului Ethereum, a realizat, de asemenea, mai multe tranzacții notabile în ultimele luni.

Fundația a vândut recent 450 ETH pentru 1,029 milioane DAI pe 9 septembrie, aducând totalul vânzărilor sale pentru 2024 la 3.066 ETH. Deși Fundația Ethereum nu a comentat oficial motivele din spatele vânzărilor recente de ETH, persoane din interior au menționat că acestea au fost destinate acoperirii cheltuielilor operaționale ale fundației.

Între timp, vânzările recente au pus presiune asupra prețului Ethereum, altcoin-ul principal fiind în scădere cu 13% în ultimele 30 de zile.

Sentimentul de capitulare generală

ETF-urile de Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) tranzacționate pe piața din SUA au avut fluxuri negative pentru a doua săptămână consecutiv. În ultimele două săptămâni, ETF-urile de Bitcoin au pierdut peste 983 milioane de dolari, în timp ce ETF-urile de Ethereum au scăzut cu 103,5 milioane de dolari, conform Coinglass.

Acest lucru coincide cu o scădere netă a ofertei totale de stablecoin-uri între 26 august și 7 septembrie, perioada în care aproximativ 450 milioane de dolari au părăsit piața. Potrivit raportului, această situație rară în 2024 ar putea semnala capitularea investitorilor.

În plus, interesul instituțional pentru produsele bazate pe Ethereum a scăzut, VanEck închizând ETF-ul său de strategie Ethereum după mai puțin de un an și WisdomTree retrăgând cererea pentru un ETF de spot Ethereum la SEC.

Articole similare

Ce este Tornado Cash si cum oferă confidențialitate?
Proiecte crypto

Ce este Tornado Cash si cum oferă confidențialitate?

Tornado Cash este un protocol de tip mixer, deseori folosit de către hackeri în încercarea de a pierde urma criptomonedelor transferate. Protocolul tornado.cash îmbunătățește anonimatul tranzacțiilor prin acest thumbler.

Ce este USDC? (US Dollar Coin)
Proiecte crypto

Ce este USDC? (US Dollar Coin)

Scurtă prezentare a monedei USDC. Scurtă istorie a monedei. Ce este atât de special la această monedă și ce poți face cu USDC?

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 16
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 16

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și moneda cu cea mai slabă performanță LINK. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

A doua cea mai valoroasă criptomonedă se prăbuseste până la pragul de 1200 USD
Știri

A doua cea mai valoroasă criptomonedă se prăbuseste până la pragul de 1200 USD

În weekend de obicei, piața are o volatilitate scăzută fără mișcări de preț majore, însă în weekend-ul precedent nu a fost cazul, Ethereum suferind o scădere de 20% trăgând în jos întreaga piață după el!

Bill Gates a adoptat o poziţie neutră faţă de Bitcoin
Știri

Bill Gates a adoptat o poziţie neutră faţă de Bitcoin

Viziunea fondatorului şi filantropistului Bill Gates asupra Bitcoin, într-o intervenţie telefonică, în direct, în televiziunea internaţională de ştiri CNBC.

Tot ceea ce trebuie să știi despre Verse Token
Proiecte crypto

Tot ceea ce trebuie să știi despre Verse Token

Verse - proiect lansat în a doua jumătate a anului 2022 pe platforma Bitcoin.com, are scopul de a face tokenul cât mai accesibil unui public larg, de a accelera tranziția către un sistem financiar descentralizat.